Blog Mitch Wolterink; Er staan genoeg mooie dingen op het programma

Op dit moment ben ik volop aan het repeteren voor ‘Fun Home’. Deze musical is een samenwerking van Opus One en Internationaal Theater Amsterdam. Samen met de voorstelling Small Town Boy van theatergroep Oostpool zal ‘Fun Home’ de opening zijn van het culturele programma van Pride Amsterdam.

Ik vind het onwijs gaaf dat deze samenwerking tot stand is gekomen en ik hoop dat dit zal leiden tot meer. Er zijn namelijk veel diepgaande musicals geschreven en het zou mooi zijn als die kant van het musical genre meer zichtbaar wordt voor het Nederlandse publiek.

Speciaal tijdens de Pride-week worden na de voorstellingen in een gezellige café setting vier thema avonden georganiseerd om de belangrijke thema’s van de voorstellingen, waaronder homoseksualiteit, te bespreken. Ik zal als tafelgast aanwezig zijn bij het nagesprek van de ‘Youth Pride’. Hier heb ik onwijs veel zin in! Ik ben benieuwd wat de jongeren van ‘Fun Home’ zullen vinden.

Naast de repetities voor ‘Fun Home’ ben ik mij ook aan het voorbereiden op een andere Pride voorstelling: ‘The Rozettes’, geproduceerd door Christian Seykens. De voorstelling wordt een komedie en ook een confrontatie tussen toen en nu. In deze voorstelling ga ik ook samen werken met Frank Sanders. Ik bewonder hem enorm als artiest dus ik vind het te gek dat ik die kans krijg.

Na ‘ The Rozettes’ gaan we nog even door en duik ik vanaf oktober tot februari 2020 het Theater in met ‘Pijnstillers’, een voorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Carry Slee. Dit wordt geproduceerd door Home Made Productions. Wederom een voorstelling waarin belangrijke thema’s worden aangekaart. Eerder heb ik bij Home Made gespeeld in de schoolversie van ‘Afblijven’. In de schoolversie speel je met 3 acteurs in een intieme setting voor een hele middelbare school. Dat is spannend, maar extra gaaf als je voelt dat alle leerlingen helemaal meegaan in het stuk. Ik hoop dat we ditzelfde ook gaan bereiken in de theaters met ‘Pijnstillers’!

Mijn pauze zit er bijna op dus ik ga nog even genieten van een lekker theetje in de zon! Ik hoop iedereen dit seizoen ergens in het theater te zien. Er staan genoeg mooie dingen op het programma volgens mij

?

.

P.s. I Love Theater Gefeliciteerd met jullie 5 jarig bestaan!! Op naar de 10!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.