Amersfoortse samenwerking in rockmusical RENT

Daphne Bruineberg Productions krijgt hulp van Dansschool Beyond Basic in Flint Amersfoort

Onder het motto: “alleen kom je ver, samen kom je verder” slaan Musicalproducent Daphne Bruineberg Productions en Dansschool Beyond Basic de handen ineen. Zeven dansers van Beyond basic zullen tijdens de voorstelling van RENT op 1 & 2 juni in de grote zaal van Flint Amersfoort hun bijdrage leveren. Regisseur Daphne Bruineberg: “Wij willen tijdens onze voorstellingen niet alleen het publiek een boodschap meegeven en vermaken, maar ook zorgen voor verbinding tussen verschillende organisaties. Daarnaast geeft Beyond Basic ons de mogelijkheid om nog meer uit onze eigen spelers te halen.”.

Afgelopen weekend werd voor het eerst gerepeteerd met de live-band, dansers van Beyond Basic en het imposante decor. “Het was wel even wennen voor de spelers om over die dunne treden te lopen, maar de look van ons decor is om trots op te zijn!”. De dansers zullen meewerken aan de scène waarin nachtclubdanseres Mimi Marquez (Melissa Zijsling) haar introductie heeft. Na de losbandige dans, die enkel haar uitlaatklep blijkt te zijn, maakt Mimi in slechts enkele zinnen haar situatie duidelijk. Een kunstenaar, verslaafd aan drugs en met hiv geïnfecteerd op zoek naar steunpilaren. Één van de verschillende verhaallijnen die worden gevolgd door documentaire maker Mark Cohen.

RENT
De musical RENT is een meeslepend drama, geschreven op rockmuziek. Gebaseerd op de opera La Bohème van Puccini, speelt het zich af in het kraakpand van oud-muzikant Roger en beginnend documentaire maker Mark. Hun leven staat op zijn kop als Roger de buurvrouw ontmoet en Mark hoort dat zijn ex-vriendin valt voor een advocate. Rent laat de worsteling zien van een vriendengroep waarin iedereen zichzelf kan zijn, in een tijd waarin men pas net wist wat AIDS was.

Kom ook kijken!
RENT

1 & 2 juni
Flint Amersfoort
kaarten: www.bruineberg.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.