ALLERLAATSTE THEATERTOURNEE Muzikaal cabaret Enge Buren ‘BASTA!’ start 3 oktober

Het volgende willen we kwijt; ‘BASTA!‘ is onze allerlaatste avondvullende theatershow en zal van oktober 2019 t/m april 2020 draaien. Wellicht had u het al gehoord in het geruchtencircuit, of via een andere tamtam maar het is dus waar! We zijn nog in zo’n 70 theaters door het gehele land te horen en te zien.

Kom samen met ons het verleden, het heden en de toekomst vieren!

Er is niks ernstigs aan de hand, maar na ruim 27 jaar (volgend jaar dus) vinden we het mooi geweest en stoppen we in de Nederlandse theaters.

Na 2893 optredens, 7 avondvullende shows, 243 liedjes, 28 dansjes, 156 persiflages, 114 briljante acts, 73 totaal mislukte acts, 1 vuurspuwnummer, 633 Pizza’s (Calzone), 1 hit, 16 vechtpartijen, 4 scheidingen, 103 instrumenten, 5 transportbusjes, 43.056 keelsnoepjes, 1.412.354 man publiek,

5 x Lowlands, 34 wetenschappelijke theorieën, 27 benefietoptredens, 283 gebroken snaren,

296 gitaarsolo’s, 0 bassolo’s, 8 drumvellen en 2567 overige (niet nader te omschrijven onzin) is het ‘BASTA!’ en begint Enge Buren aan het allerlaatste theaterseizoen.

Uit het immense repertoire van dit unieke trio wordt een geheel nieuw programma samengesteld! Meer dan 25 jaar hilarische, maffe, gekke, absurdistische, gevoelige, kritische liedjes en acts levert een schat aan materiaal op om uit te putten. De grootste hits ‘mogen’ worden meegezongen, maar ook kleine subtiele liedjes komen aan bod. De een origineel, de ander opgepoetst en aan deze tijd aangepast en ook nieuw werk zal niet worden geschuwd!

De show wordt opgeleukt met beelden en anekdotes uit het rijke verleden van de drie heren. Het publiek wordt interactief betrokken en mag mede de set bepalen. Dit zal gebeuren via social media, alsook op de avond tijdens de voorstelling. De grootste Enge Buren fans wordt de mogelijkheid geboden om nu eindelijk eens die allergrootste hit live mee te zingen! Tevens belichten de heren het thema afscheid op verschillende muzikale manieren, maar bovenal op hun eigen ‘Enge Buren’ wijze. Want naast het feit dat afscheid vaak droevige emoties oproept is het ook een stap naar een nieuw begin, kortom: ‘BASTA!’ Mis de mogelijkheid niet om samen het verleden, het heden en de toekomst te vieren!

Leest u het goed?

Mogen worden meegezongen”?!
Jazeker, alles kan, omdat het publiek mede de avond bepaalt! Er zal dus geen show hetzelfde zijn. De allerlaatste theatervoorstelling vol anekdotes, onthullingen en verhalen over ruim 25 jaar succesvol toeren langs allerlei theaters is slechts 1 seizoen te zien; ‘BASTA!

Creatives

Regie: Wannie de Wijn
Liedteksten en Muzikale leiding: Enge Buren i.s.m. Wannie de Wijn
Choreografie: Henk van der Weijden, Michiel Bos, Pyr Tilma
Kostuumontwerp: Zita Winnubst
Decor: Enge Buren i.s.m. Paul Achterberg, Tim van Tooren
Lichtontwerp: Tim van Tooren;
Geluidsontwerp: Paul Achterberg

FOTO: ©Studio Loerijzer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.