A night at the Opera

Recensie: Guy Brynaert

Dit jaar bestaat Music Hall 30 jaar.
We kennen Music Hall van de vele top musicals die ze brengen, maar Music Hall is meer dan alleen musicals.
Music Hall classics brengt al jaren diverse producties in het genre ballet en opera. Voor de balletten werken ze telkens samen met internationale gekende topgezelschappen als Béjart Ballet Lausanne en Malandain Ballet Biarritz. Al meer dan 10 jaar staat Het Zwanenmeer als vaste waarde op hun agenda, een succesverhaal dat jaarlijks vele duizenden bezoekers trekt.

Elk jaar brengen ze bekende opera’s naar België, maar er was best wel veel vraag naar de minder bekende opera’s, vandaar dus nu A Night At The Opera.
In A Night At The Opera brengen ze verschillende bekende opera-aria’s en koorfragementen samen in één voorstelling.

In een haast uitverkochte stadsschouwburg van Antwerpen, was het vanaf de eerste klanken een pure ervaring; de vier krachtige stemmen, die je zelfs tot achter in de zaal kon horen, dit zonder enige geluidsversterking, maakten de muzikale opera klanken een genot om naar te luisteren.
Samen met het orkest wisten ze ons mee te nemen in de wereld van La Triviata, Rigoletto, Nabucco en Il Travatore van Giuseppe Verdi, dan weer naar de heerlijke klanken van oa: La Gazza Ladra van Gioachino Rosinni, Tosca van Giacomo Pucinni en vele andere.
Mede ook door het opmerkelijke lichtspel werd het een bijzonder geheel, waarbij je alleen maar kon wegdromen bij de mooie klanken.
Alles was zo indrukwekkend, dat A Night at the Opera zeker een aanrader is voor alle opera liefhebbers, maar voor de niet opera kenner, is deze voorstelling de ultieme kennismaking met dit genre.
Je hebt gegarandeerd een prachtige avond, die smaakt naar meer.

Cast: Valeria Esposito (sopraan), Michael Spadaccini (tenor), Sandra Buongrazio (mezzo-sopraan), Pier Luigi Dilengeti (bariton)
Dirigent: Igor Tchernetsky

Meer informatie:https://musichall.be/shows/a-night-at-the-opera/

FOTO: Guy Brynaert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.