175 statushouders gezocht voor landelijke voorstelling
Theaterorganisatie WAT WE DOEN zoekt 175 statushouders voor nieuwe landelijke theatervoorstelling

Grootse theatrale ontmoeting van verschillende werelden: over negen jaar wachten in een AZC

De theaterorganisatie van Floris van Delft maakt bekend op zoek te zijn naar mensen met een vluchtelingenachtergrond, die willen meespelen in de nieuwe theatervoorstelling ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’. WAT WE DOEN, de maker van de veelgeprezen voorstelling ‘JA’, is hierbij in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem en Leeuwarden op zoek naar 25 spelers per stad (2 groepen in Amsterdam). De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rodaan Al Galidi en tourt vanaf februari 2020 door het land.
In samenwerking met ICK Amsterdam, Het Amsterdams Andalusisch Orkest, George en Eran producties en Theater De Meervaart lanceert WAT WE DOEN de website Talent voor het leven met daarop de oproep in drie verschillende talen. Tijdens zeven selectiedagen in zes verschillende steden wordt deze grote spelergroep van statushouders samengesteld. Naast vijf professionele acteurs wordt op deze manier dit verhaal verteld met mensen die zelf een vluchtelingenachtergrond hebben. De oproep is sinds de bekendmaking massaal gedeeld.

Grootste theatrale ontmoeting van verschillende werelden
In deze kleurrijke, humoristische en indringende voorstelling komen theater, muziek en dans samen in een groots opgezet theaterspektakel. Een prachtige cast van acteurs en musici samen met tientallen statushouders vertellen dit bijzondere verhaal van Rodaan Al Galidi in het theater. Hij schreef over de 9 jaar die hij in een AZC zat het veelgeprezen boek Hoe ik talent voor het leven kreeg. Het verhaal geeft op een rauwe en verrassend grappige manier een beeld van het asielbeleid en ook van de Nederlandse samenleving.

De Karavaan
Het randprogramma De Karavaan zit vol verdieping en kleinere ontmoetingen. Met debatten, jeugdvoorstellingen, workshops en meer. De Karavaan brengt mensen uit het AZC, statushouders, ondernemers, theaterliefhebbers, vrijwilligers en nog veel meer mensen samen om in gesprek te gaan over de vraag: hoe vangen we mensen op een menselijke manier op? En wat is dat dan, ‘menselijk’.
 
WAT WE DOEN: onderzoek, theater & dialoog
WAT WE DOEN maakt maatschappelijke thema’s en dilemma’s beleefbaar en inleefbaar voor een breed publiek. We hebben het over samenleven, rechtspraak, privacy, vluchtelingen. Dit jaar tourt WAT WE DOEN met de veelgeprezen voorstelling ‘JA’ door het land. Onderdeel van onze projecten is altijd een theatervoorstelling, maar daarnaast wordt er naar andere vormen gezocht om de onderwerpen te delen met verschillende publieksgroepen. Meer informatie over WAT WE DOEN is te vinden op www.watwedoen.nl
FOTO: Mark Engelen Fotografie en Het Echte Werk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.